Willem, onze kater

Willem Apeldoorn 15 1 15

Hierbij vertel ik het verhaal van Willem onze kat, over hoe we Willem hebben gezocht en hoe hij weer bij ons terugkwam.
Willem verdween op de avond van 15 januari, in Apeldoorn Zuid.
 's Avonds om 10 uur was hij nog naar buiten geglipt, de volgende ochtend zat daar geen Willem, toen snapten we wel dat er  wat aan de hand moest zijn, want hij was er sowieso 's morgens altijd er weer.
Daarna hebben we eerst in de buurt gezocht, rondgelopen, buren gevraagd, 's avonds geroepen in de buurt. Ik heb Willem de volgende dag aangemeld bij Amivedi, en "huisdier vermist" van de dierenbescherming. Mijn dochter heeft hem op Facebook gezet bij een site huisdier 055. Dat heeft ook wel reacties opgeleverd.
Vervolgens nog overal posters opgeplakt en direct in de buurt nog flyers in de bus gedaan. Ook in de buurt rondgelopen en mensen met honden en flyer gegeven, want die lopen overal met hun honden. Er waren hele lieve mensen die belden dat ze Willem hadden gezien. Dan gingen wij direct kijken en dan was het hem niet. Zo zijn wij heel wat tips nagegaan. Ook was er een mevrouw die meerdere keren belde en zeker wist dat het Willem was. Zelfs ben ik nog twee keer naar een dode kat gaan kijken omdat ik dacht dat het Willem kon zijn.
Veel rode katten lijken op elkaar, en andere mensen  zien vaak niet de details, de verschillen.
Ik zal kan iedereen aanraden:  maak een paar duidelijke foto's van je huisdier.
De weken gingen voorbij en we hadden erin berust dat Willem niet meer zou terugkomen. Ik had visioenen gehad over dat hij ergens dood lag of ontvoerd was en wij zouden nooit weten wat er was gebeurd.
Maandag 23 februari werd ik gebeld door een mevrouw uit Epse bij Deventer. Ze was heel enthousiast en zei dat ze onze kat had. Ik wist echt niet hoe ik het had, maar ze vertelde dat de chip was uitgelezen bij de dierenarts, zo kwam ze aan mijn telefoonnummer. Het moest Willem zijn. Op de Amivedi site had ik steeds gekeken op Apeldoorn en omgeving en natuurlijk niet in Overijssel. De mevrouw waar hij was komen aanlopen had alleen op de site bij Deventer gekeken, ze had nooit kunnen weten dat hij uit Apeldoorn kwam. Hij had in de buurt rondgelopen en was ook bij haar komen aanlopen, zij heeft zelf twee katten en een hond. Ze heeft hem eten gegeven en later in huis gehaald toen het koud was. Zij is een ware dierenvriend!
Ik heb Willem opgehaald en haar een bos bloemen gegeven. Als zij niet de moeite had gedaan om met Willem naar de dierenarts te gaan om de chip uit te laten lezen, dan had ze nooit geweten van wie hij is. Dus het was feest toen ik hem thuisbracht, iedereen was erg verbaasd hem nog terug te zien, vermagerd maar gezond. We zullen nooit weten wat er in die zes weken is gebeurd, of hij in een auto is gesprongen per ongeluk of expres is meegenomen. Want hoe zou hij over de IJssel gekomen zijn? Wij zijn ontzettend blij dat Amivedi bestaat en zeker ook  dat er zoiets als een CHIP bestaat. Want laat het duidelijk zijn, zonder chip was Willem nooit bij ons teruggekomen. Ook weten mensen vaak niet dat het niets kost, een chip laten uitlezen bij de dierenarts. Je kan naar de assistente gaan die het apparaat eroverheen haalt en je weet het. Mijn dochter zette het op facebook en ze had 123 reacties op het terugkomen van Willem, ook van de dierenartsassistente die de chip uitlas in Deventer. Hartelijke groet en wij doen een donatie voor Amivedi. Annelies.