Nina is terug!!!

8nsaapkh_IMG_5968 (1).JPG

's Avonds op 11 november lieten we onze poes Nina nog even naar buiten, zoals we eigenlijk altijd doen. Ze vindt het fijn om een frisse neus te halen, maar staat meestal na een kwartiertje al weer aan de deur te krabben om naar binnen te komen. Zo niet deze avond. Het viel me niet direct op, maar na een uur had ik haar nog niet gehoord en ging ik tevergeefs in de tuin kijken. Heel soms blijft ze wel eens langer weg (vooral als het hard waait, zoals het die avond deed), dus ik maakte me niet direct grote zorgen, maar toch wel een beetje. Toen ze een uur later nog steeds niet terug was, wist ik dat het foute boel was.

Er brak een periode aan van roepend door de buurt lopen, flyers ophangen, langs de deuren gaan en meerdere keren per dag de websites van het asiel en Amivedi checken. Nina is een echte huiskat die eigenlijk nooit langer dan een half uur buiten is. Ze is niet bepaald een 'survivor' die weken zonder eten kan overleven in de kou en de regen. Dachten we... Want tot ons grote geluk kregen we afgelopen zondag een telefoontje van een buurtgenoot die drie straten verderop woont. Er was een kat bij hun komen aanlopen en hij dacht dat het Nina was. Tot ons grote geluk bleek dit inderdaad zo te zijn. Nina was terug!!! Sterk vermagerd, maar verder in goede doen had ze ruim 2,5 week buiten overleefd.

We weten nog steeds niet wat er in de tussentijd is gebeurd, maar we denken dat ze ergens vast heeft gezeten. Ze is namelijk nogal een zeurdoos, dus als ze vrij rond liep, was ze wel eerder bij deuren gaan mauwen. Nu deed ze dit pas sinds twee dagen in de buurt van de vinders. Meerdere mensen hadden haar kennelijk al opgemerkt, maar deze mensen waren zo lief en alert om te zien dat Nina verdwaald was, haar binnen te laten, eten te geven en alle moeite te doen om ons te achterhalen. Wat zijn we deze mensen dankbaar dat ze Nina hebben opgevangen en terug gebracht!!

Dus moraal van dit verhaal; 1) geef nooit op - zelfs een 10-jarige huiskat kan het ruim 2 weken zonder eten redden in de november-kou, 2) check in de wijde omtrek schuurtjes etc, want ze zitten vaak vast en 3) als er een mauwende poes voor je deur staat, jaag die dan niet direct weg, maar bedenk dat ze verdwaald kan zijn en hulp nodig heeft.

Gedurende onze zoektocht zijn we veel in contact geweest met mensen van Amivedi (als ik weer eens dacht m'n poes op de foto gezien te hebben). Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers te danken voor hun fantastische werk. Wanneer ik ook belde, overal in Nederland werd ik direct geholpen door vrijwilligers met professionele kwaliteit die meldnummers direct paraat hadden, de achtergronden van elke gevonden poes helemaal kenden etc. 

Echt super bedankt allemaal, mede namens Nina!!! Groeten van de familie Meijers