Zoektocht naar onze poes

49689adr_image.jpg

Op maandag 2 november ontsnapte onze poes Mini via de voordeur naar buiten na het uitladen van de boodschappen. De ochtend erna was het ons duidelijk dat mini echt weg was.

Mini is een binnen kat. Ik heb de vermissing meteen op mijndierisvermist.nl gezet en alle asiels in de omtrek, en de dierenambulance gebeld .. Mijn verhaal werd uiterst serieus genomen en echt geluisterd ondanks hun krappe tijd want wat hebben die mensen het druk voor het goeie werk wat vericht wordt. Eenmaal thuis na het werk meteen de zoektocht ingezet, helaas zonder resultaat. Flyers gemaakt, Amivedi aangemeld, de lantaarn palen beplakt, zoektocht tot diep in de nacht maar helaas geen Mini.

Nacht 3 breekt aan maar opgeven doen we niet, ik heb op internet het gedrag gelezen van binnenkatten die ontsnappen en dat klopt echt! Gelukkig dat ik dat wist en heb alle tips toegepast, grint voor de deur, oud t-shirt met geur, bij je zoektocht de bosjes aanraken om geurspoor te maken, druk druk ermee maar met het doel om Mini te vinden.

Nacht 4, deur op een kier en de buurt door van 23.00 tot 1.00 uur en 3.00 tot 5.00 uur geen Mini, zucht, geen miauw, niks. De tijd tikt door en dagen worden lang en bewust dat Mini of verder verdwijnt of dichtbij huis doodstil verstopt zit en geen krimp geeft. Ik ging uit van het laatste, maar ja waar te zoeken? Zaklampen mee, apps met nightvision op de telefoon, bakjes snoepjes in de hand en lopen maar weer.

Eenmaal thuis een Facebook bericht!! Twee foto's met een poes erop mauwt al 2 dagen rond het huis is het jullie kat? 'wooww yes!' dachten we eindelijk. Na de vraag waar de persoon woont geen reactie meer... Even op Google de achternaam en adres achterhaald, 5 minuten bij ons vandaan dus goed mogelijk. Wij er heen rammelen met de snoepjes, zaklamp paraat en daar kwam ze aan, helaas niet onze Mini maar leek er veel op. Teleurgesteld en checken of deze kat niet vermist wordt, weer naar huis....

Paar uurtjes slaap en aan het werk want dat gaat gewoon door. Op de terug weg naar huis vanaf ons werk, telefoon! Onze poes gespot bij de volkstuintjes, geschrokken van een hond dus gevlucht! Wij erheen met de zaklampen en snoepjes en zoeken, ja daar was de kat! Een grote kater met de zelfde kenmerken maar niet onze Mini...

Teleurgesteld en vermoeid van de laatste dagen naar huis, na het eten weer de straat op, zoeken en zoeken. De buurt verderop geprobeerd, tip van voorbijganger dat een kilometer verderop een vrouw katten voert dus misschien ook onze Mini. Met enige twijfel toch checken. In de auto naar de plek en rammelen en kijken wat er op af komt, geen kat, helaas ook geen Mini maar wel de politie! Wat wij daar aan het doen waren? tja, met 3 man met zaklampen half 2 's nachts klopt niet! Na ons verhaal verteld te hebben, terug naar huis.

Bekaf, verwaaid van de wind.. De hond gehaald voor ze laatste rondje, het rondje bijna afgelopen loopt de hond sniffend rond de bosjes... hey lijkt wel of ze wat ruikt! Zoek star! Waar is mini!! Daar ging onze trouwe lieverd, sniffend de poort in, eenmaal achterin springt ze op tegen een hek! Ik kijk de tuin in en merk de rommel op die gestapeld staat en dat zou een goeie verstop plaats zijn! Star blijft springen en wil de tuin in, ik rammel met het bakje, en hoor ,,,,miauw !!!! jaaaa dat is Mini!!

We gaan de tuin in en op het geluid af, onder een steigerhouten bank tegen een muur aan zit Mini en kan nergens eruit! Schreeuwend, hard miauwend, vinden wij een plek om haar te bevrijden en neemt mijn man haar stevig vast en mee naar huis! Star trots, wij trots op star!

Mini weer thuis, mager, geen nagels meer, wondjes her en der maar knorrend in de armen, meteen eten. Het gaat goed! Wij zwaar vermoeid, maar voldaan! Mini weer thuis!! Geef nooit een zoektocht op! Je vindt wat je zoekt en volg je gevoel! Hoe uitzichtloos het ook lijkt er komt een moment dat je iets hoort of vind. Ze zat bij ons om de hoek in een achtertuin dus eigelijk 15 meter van onze eigen tuin af.

Onze dank gaat uit naar iedereen die mee dacht, zocht, berichten deelden, opbelde met tips etc en de websites die het mogelijk maken je lieve dier gratis te plaatsen, want het kan ook anders lopen maar mini is thuis! En star, die is verwend met een lekker biefstuk! 😉