6,5 week zwerven

uemk230z_Billie is weer thuis.jpg

Billie is weer thuis na 6,5 week rond gezworven te hebben op zo'n 2 kilometer van ons huis. We wonen aan een drukke weg en Billie is een typische nachtbraker, altijd buiten, liefst de hele nacht.

Tot hij op de ochtend van 15 september niet thuiskwam. En dan begint het hele circus, flyers laten maken, zoeken, zoeken en nog eens zoeken. We wonen in een buitengebied, dus we hebben wekenlang alle bosjes in de omgeving doorgezocht.

Uiteindelijk was de conclusie dat Billie, gezellig als hij is, gestolen zou zijn van de carpool-plaats naast ons huis. En weken hoorden we niets. In het begin nog wat vals alarm en een paar weken geleden een opportunist die had gelezen over de beloning en geld wilde...

Totdat er afgelopen maandag werd aangebeld door iemand die altijd langs ons huis reed, de poster had gezien en vertelde dat hij een rode kater had gezien in een weiland aan de overkant van de drukke weg, op 2 km afstand. En weer begon het zoeken. Maar deze keer niet alleen.

Ik belde aan bij een huis en het oudere echtpaar dat daar woonde hadden Billie gezien - althans, een rode kater en zij waren ervan overtuigd dat het Billie was. Ik gaf mijn telefoonnummer, liet de poster zien en zij wisten het echt zeker. Zo zeker dat zij de hele week aan het zoeken zijn geweest, met zaklantaarn, totdat er vanochtend werd gebeld dat hij gespot was, in de bosjes naast hun huis.

Ik ben er met vliegende vaart naartoe gereden, en jawel, het was Billie. Wat vermagerd, onder de teken, maar verder precies zoals hij was. Hij herkende me gelijk en kwam luid miauwend op me af lopen. Hij zal ook wel blij zijn dat zijn avontuur voorbij was...

We zijn deze mensen enorm dankbaar, maar ook de meneer die afgelopen maandag aan de deur stond. Het echtpaar krijgt zo een enorm bos bloemen en op het raam komt een nieuwe poster: of die aardige meneer zich wil melden, dan kunnen we hem persoonlijk bedanken.