Phil rust uit....

lj6b4pjy_downloadfile-100.jpeg

Mijn kater Phil komt uit het asiel. Hij is een wat schuwe vent van 9 jaar en ik heb hem dan ook een ruime periode binnen gehouden om te wennen.

Uiteindelijk mocht hij lekker de tuin in. Helaas is hij vrijwel meteen te ver van huis gedwaald en kwam niet meer terug.

Dagen en avonden zoeken, flyeren, roepen en rammelen met een bus brokjes... maar geen Phil.

Wekelijks kreeg ik meerdere meldingen van aardige mensen uit de buurt en elke keer ging ik er vol goede moed op af. Het was steeds een andere kat...

Soms had een andere kat ook hulp nodig, zoals een vermagerd zwerfkatje, die ik maar heb gevangen en vervolgens door de Zwerfkatten stichting werd opgehaald en verzorgd. Hopelijk doet iemand dat ook voor mijn kat, dacht ik dan.

Na ruim een maand is dat inderdaad gebeurd; een lieve mevrouw uit de buurt zag hem lopen en zag dat hij geen zwerver was. Na een paar dagen eten geven kon ze hem aaien en heeft hem gevangen. Vervolgens werd hij bij de dierarts herkend via zijn chip.

Die lieve mevrouw krijgt natuurlijk een lekkere taart, ik ben haar zo dankbaar! En Phil? Die ligt nu lekker thuis te slapen. Hij mag heel lang uitrusten, want voor zijn pensioen komt hij niet meer buiten.


Met vriendelijke groet, Brigitte Rotterdam