Amivedi 85 jaar! Lees meer
Registreer hier je vermiste of gevonden huisdier. Dier melden

Word vrijwilliger bij Amivedi!

Ben jij net als wij dol op huisdieren, begaan met hun lot, en graag sociaal actief? Dan zoeken wij jou! Amivedi houdt zich bezig met het registreren van vermiste en gevonden huisdieren. Al onze vrijwilligers werken vanuit huis met de computer en telefoon. Wij hebben landelijk 110 meldpunten en een uitgebreide website waarop mensen hun dieren laten registreren door onze vrijwilligers. Wij komen niet in contact met de dieren zelf, maar met de eigenaren, vinders, dierenasielen, dieren-ambulances, dierenartsen, politie, gemeenten, etc. Lees meer over vrijwilliger worden bij Amivedi en meld je aan!


Bekijk het filmpje
Feit1
In 2018 zijn 84.436 huisdieren gemeld. Hiervan zijn er 48.108 teruggevonden.
Feit2
138 vrijwilligers helpen u bij het registreren van vermiste en gevonden huisdieren.
Feit3
Er worden gemiddeld 231 meldingen per dag afgehandeld.
Feit4
Rond oud & nieuw zijn er door vuurwerk ruim 2 keer zo veel vermissingen van huisdieren.
homesweethome

Hoe werkt Amivedi?

Amivedi is een vrijwilligersorganisatie die zich sinds 1933 inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Is uw huisdier vermist of heeft u een huisdier gevonden? Meld het bij Amivedi! Zoek in ons bestand met vermiste en gevonden huisdieren, maak een flyer/poster of kom in contact met één van onze meldpunten. Samen zorgen we ervoor dat hond, kat, vogel, knaagdier of ander huisdier zo snel mogelijk wordt herenigd met zijn of haar baasje. 

In dit animatiefilmpje leggen we uit hoe Amivedi werkt.


Bekijk filmpje over Amivedi
Dierendag2017

Steun ons

Stichting Amivedi is een vrijwilligers- organisatie die zich inzet voor vermiste en gevonden huisdieren in Nederland dmv de kosteloze registratie van deze dieren. We zijn het landelijk meldpunt voor huisdier eigenaren. Onze enthousiaste vrijwilligers werken nauw samen met politie, dierenartsen, dieren- ambulances en dierenasielen wat er voor zorgt dat vele huisdieren weer thuiskomen!

Wat kunt u doen? Steun ons, word donateur of vrijwilliger en deel uw verhaal! Alleen op die manier kunnen wij vermiste en gevonden huisdieren gratis blijven registreren en er voor zorgen dat ze zo snel mogelijk weer veilig thuiskomen.


Steun ons

Actueel

 • Oorkonde final

  Amivedi ontvangt oorkonde

  15 feb 2019

  Amivedi kreeg deze “Oorkonde van mededogen” voor het herenigen van huisdiereigenaren met hun vermiste huisdieren.

  Lees hier meer
 • Herman2

  Deel je verhaal

  31 jan 2019

  Bijna dagelijks komen er mooie, bijzondere en ontroerende berichten bij ons binnen over dieren die zijn terug gevonden mede door de inzet van Amivedi.
  Zo ook het verhaal over Herman, een kat die de Zeelandbrug heeft getrotseerd!

  Lees meer
 • 0001

  Statistieken 2018

  26 jan 2019

  Amivedi streeft ernaar het aantal meldingen te verhogen en, zoals de cijfers van 2018  aangeven, is dit ook gelukt. In 2017 registreerden we 77.479  gevonden en vermiste huisdieren. In 2018 waren het er 84.438 en is dit aantal dus significant toegenomen. In onderstaand schema kunt u zien wat de verhoudingen tussen de diersoorten zijn. 

  Lees hier meer
 • ruimen dieren (1)

  Petitie

  25 jan 2019

  Uit uitgebreid intern onderzoek onder de Amivedi vrijwilligers in 2018 is gebleken dat er grote verschillen bestaan tussen de manier waarop instanties omgaan met gevonden overleden huisdieren en het melden hiervan.

  Lees hier meer